fredag 4 mars 2011

Runt så in i helvete!

Lunchbudet överlevererar igen! Hjulbygget blev det rundaste lunchbudet någonsin byggt. Hjulet slår mindre än 0,1mm i höjdled (det är den lödda fälgskarven som stör). I sidled slår det mindre än 0,05mm. Centeringen, alltså fälgens placering mellan gaffeländarna, är enligt mätklockan bättre än 0,01mm.

För att inte mätklockorna ska påverkas av att hjulet dras runt med ojämn fingerkraft driver en Wilesco D9 ångmaskin.

Riktställ + mätklockor + ångmaskin + gratis = sjukt nöjd kund!

5 kommentarer:

  1. Det är så sjukt fint det där hjulet. Bra jobbat Mr. Lunchbud..

    SvaraRadera
  2. Haha, ångdrivet riktställ. You made my day.

    SvaraRadera
  3. Riktigt feta prylar! Hur funkar det med mätningen av av hjulets centrering? Kanske så mycket provenience i stället att det sker per automagi? Håller på att bygga en liknande doning själv och sitter just och funderar på hur man ska ordna upp själva dish-biten.

    SvaraRadera
  4. @jacobk: Det här riktstället rubbar sig inte första taget. Allt är väldigt överdimensionerat. Bryggan som sammanbinder "gaffelbenen" gör att det inte sviktar någonstans. När jag vänder hjulet gång på gång visar mätklockan samma värde på respektive sida. Hjulinfästningarna sitter på två glidlager vardera och justeras med en fingängad skruv.

    SvaraRadera
  5. Aah såklart, underbart. Jag har tryckt ihop ett efter lite instruktioner från http://www.wheelpro.co.uk/wheelbuilding/book.php och håller på att pimpa hans variant med lite indikatorklockor från biltema :D http://i.min.us/imc17Q.png

    SvaraRadera